S-a intors Hagi acasa

S-a întors acasă Gheorghe Hagi. S-a întors la Constanța, să lucreze la școala lui de fotbal în liniștea și rigoarea care îi sunt caracteristice. S-a întors acasă Gheorghe Hagi, discret, elegant și cu capul sus. Într-un interviu în presa din Turcia a expus clar și contondent motivele plecării și concluziile ultimei lui aventuri otomane. Hagi a explicat că Galata îl dorea numai până la sfârșitul sezonului, iar el a refuzat, cu demnitate și bun simț, să continue într-un loc unde nu credeau în el decat ca o plasture. Evitând orice fel de victimizare, a avut cuvinte frumoase pentru președintele clubului și și-a exprimat disconfortul față de presa locală. Și-a apărat munca facută și transferurile realizate, cărora le-a făcut viața mai ușoară la Istanbul o dată cu ieșirea sa domnească.

Hagi s-a întors acasă și a raspuns cu inteligență la întrebări despre viitorul lui și despre o posibilă întoarcere la națională. Primul loc unde l-am vazut n-a fost vreun un bal, ci cu copii la Cupa Danone. Tot în fotbal o să mă vedeți, le-a spus ziariștilor. Tot în fotbal o să îl vedem, pentru că fotbalul este viața lui, pasiunea lui, munca lui, iar prin fotbal s-a realizat și i-a fost de folos țării lui.

Discreția și corectitudinea lui Hagi le par multora o atitudine de țăran prostuț. Eu mă bucur să-i văd educația și măsura într-o lume plină de șmecheri.

Nu știu dacă Hagi este sau va fi un antrenor bun, dar sunt convins că din munca lui și a oamenilor lui la Academia din Constanța vor ieși mulți dintre jucătorii naționalei viitorului. S-a întors acasa Gheorghe Hagi, că mai are mult de dat României.

(Publicado en http://www.prosport.ro el 5 de abril de 2011)

Deja un comentario

Archivado bajo Uncategorized

Deja un comentario